Inarto Architecten ontwerpt energiezuinige gezinswoningen voor projectontwikkelaar Juvi Projects

Inarto Architecten slaat de handen in elkaar met projectontwikkelaar Juvi Projects uit Geel. Samen realiseren ze de komende maanden twee gloednieuwe woonprojecten in Noorderwijk en Vorst-Laakdal.

Beustereind

Onder de projectnaam “Beustereind” realiseert Juvi Projects twee half open bebouwingen in Vorst-Laakdal. Beide woningen worden opgetrokken in een landelijke bouwstijl en werden zorgvuldig ontworpen door Inarto Architecten. Ze worden omschreven als ‘de ideale thuis’ voor een leuk gezin. 

Oprichter van Juvi Projects – en oud-wielrenner – Jurgen Van den Broeck licht toe:

“De woningen zijn gelegen in de rustige en doodlopende straat Beustereind. De tuinen zijn gericht naar het zuiden, waardoor het er heerlijk vertoeven is tijdens de zomermaanden. Een lekkere barbecue of ravottende kinderen in het gras kunnen er zomaar dagelijkse kost zijn. Met een totale woonoppervlakte van 173m² zijn de woningen bovendien best ruim. Daarnaast zijn er parkeerplaatsen voorzien en kunnen de woningen nog ingericht worden naar de smaak van de kopers.”

Beustereind - Juvi Projects

“Beide woningen van “Beustereind” zijn ook voorzien van zuinige energieoplossingen”, gaat Jurgen verder. “Zo is er in de eerste plaats een warmtepomp (lucht/water) voorzien. Die is aangesloten op vloerverwarming die zowel kan koelen als verwarmen. Standaard zijn er ook zonnepanelen aanwezig, terwijl de elektriciteitsvoorziening aangestuurd wordt door een domoticasysteem waarmee het gebruik én verbruik nauwkeurig opgevolgd kan worden.”

De verkoop van beide woningen is ondertussen officieel gestart. Geïnteresseerden kunnen zich altijd aanmelden op www.juvi-projects.be.

Morkhovenseweg

Voor wie zich wat meer in Herentals wil vestigen, is er het tweede project dat gerealiseerd wordt in samenwerking tussen Juvi Projects en Inarto Architecten: Morkhovenseweg. Dit project is centraal gelegen, tussen de twee dorpskernen van Morkhoven en Noorderwijk (Herentals).

“Net zoals de woningen van Beustereind betreft het ook hier twee half open BEN-woningen“, zegt architecte Evi Van Rompaey. “De woningen beschikken over een E-peil van 10 en zijn ook voorzien van warmtepomp, zonnepanelen en een domoticasysteem. Het belangrijkste verschil met Beustereind zit ‘m vooral in de bouwstijl. Deze twee woningen zijn ontworpen als moderne, rechtlijnige wooneenheden. Mede daardoor is de bewoonbare oppervlakte hier iets groter, maar de tuin dan weer wat kleiner. Hoe dan ook: met Beustereind én Morkhovenseweg werken we samen met Juvi Projects aan twee hedendaagse woonprojecten die tegemoetkomen aan de woonverwachtingen van deze tijd.”

De aanvang van de werken is voorzien voor eind 2023. Heb je interesse in deze woningen? Meld je dan nu al aan op www.juvi-projects.be via onderstaande button.